(SEMI)HEALTHY CHEESECAKE
Life tastes better after a slice of cheesecake! En al zeker als het een gezonde cheesecake is! Deze no-bake cheesecake is supersimpel en in no time klaar, het enige waar je geduld voor moet hebben is het opstijven van de vulling. Dus dan kan je er beter maar meteen aan beginnen, toch?
Ingrediënten
(Voor 1 cheesecake)
Voor de bodem
- 150g havermout
- 50g gesmolten roomboter
- 1el kaneel
Voor de vulling
- 200g (Philadelphia) roomkaas
- 250g Griekse yoghurt
- sap van 1 à 2 citroenen
- 3 el honing
- 3 blaadjes gelatine
- Handje vol aardbeien
Recept
Voor de bodem
- Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine en meng met het kaneel.
- Voeg de gesmolten boter erbij en roer om, zodat de kruimels een beetje vochtig worden.
- Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan met een lepel.
- Zet de bodem in de koelkast.
Voor de vulling
- Leg de gelatine in een bakje met water.
- Meng de yoghurt, honing en roomkaas goed door elkaar.
- Verwarm het citroensap.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in het opgewarmde citroensap.
- Voeg de citroensap-gelatine toe aan de vulling en meng goed.
- Snij de aardbeien in schijfjes.
- Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de helft van de schijfjes aardbeien over de bodem.
- Verdeel de vulling over de bodem en plaats het geheel min. 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.
- Versier nog met schijfjes aardbeien om de cheesecake af te werken en te serveren.
Tip: Wil je graag wat zoeter (maar ook een beetje ongezonder)? Vervang dan de havermoutbodem door een speculaasbodem!