Menu

A GYM's homemade lasagna

 

I love the Garfield-way of life: lasagna everyday! Dit veggie receptje is super simpel en perfect voor een lekkere mealprep voor de rest van de week. Enjoy this comfortfood on a cold, rainy day of gewoon wanneer jij echt een craving naar Italian food hebt!

 

Ingrediënten

(voor ongeveer 4 porties)

 

Lasagnasaus:

  • 1 rode paprika
  • 125g champignons
  • 1 grote wortel
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Gedroogde oregano

 

Bechamelsaus

  • 50g boter
  • 50g vloeiende bloem
  • ong. 5dl halfvolle melk

 

Algemeen

  • Peper en zout
  • 4 vellen groene lasagne
  • 1 bol mozzarella
  • Olijfolie

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de groentjes voor de lasagnesaus proper en snij ze in blokjes.
  3. Verhit in een diepe pan (bv. wokpan) een beetje olijfolie en laat daarna de groentenblokjes hier eventjes in garen op een middelhoog vuur.
  4. Voeg na een 8tal minuten de gepelde tomaten toe en kruid met paprika, chili, oregano, peper en zout. Sluit de pan af met een deksel en laat de saus een 10tal minuutjes pruttelen op een lager vuur.
  5. Maak ondertussen een bechamelsaus door eerst de boter te laten smelten in een kookpot en daar de bloem door te roeren tot een dikke brij ontstaat(maak dus een roux). Voeg dan beejte bij beetje de melk toe en meng met een garde tot een egale, vrij dikke bechamelsaus. Kruid wat bij met peper en zout.
  6. Bedek de bodem van een ovenschaal met de bechamelsaus (alle saus mag er meteen in).
  7. Leg hierop de vellen lasagne. Deze mogen overigens nog gedroogd zijn, ze zullen in de oven garen en week worden.
  8. Schep bovenop de vellen dan de groentensaus.
  9. Snij de bol mozzarella in plakjes en leg als laatste laagje op de groentensaus, probeer zoveel mogelijk oppervlakte te bedekken hierbij. Werk af met wat oregano.
  10. Bak het geheel gedurende 35min in de oven of tot de mozzarella krokant wordt en begint te bruinen.
  11. Smakelijk!

 

Wil je trouwens graag toch een beetje vlees? Voeg dan een laagje hesp toe aan de lasagne: super lekkere combo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken