BANANENBROOD

BANANENBROOD

Homemade bananabread ... is er iets dat nog aanlokkelijker kan klinken voor een lekker ontbijtje? Of eet deze als een snack tussendoor, ook super lekker. Ik geef toe, niet meteen het meest gezonde receptje, maar in mijn visie op voeding past ook dat klein beetje ongezonde, maar super lekkere, eten om echt oprecht van te genieten!

- Enjoy food & Enjoy life -

Ingrediënten

(voor 1 brood)

  • 2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 250g bloem
  • Koffielepel bakpoeder
  • 115g zachte boter
  • 115g suiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • Snuifje zout
  • Optioneel: handvol pecannoten, walnoten (grofgehakt) of chocolate chunks

Recept

  1. Verwarm de oven op 180° en vet een cakevorm in met boter.
  2. Meng de bloem, bakpoeder en wat zout in een kom.
  3. Mix de zachte boter en de suiker in een andere kom.
  4. Plet de bananen met een vork en meng de losgeklopte eieren door.
  5. Meng het bananenmengsel en het suiker-boter geheel met een spatel of lepel.
  6. Doe het bloemmengsel erbij en schep goed door. Optioneel: Voeg fijngehakte noten of chocolate toe.
  7. Doe het mengsel in de ingevette cakevorm en zet in de oven voor 45min.
  8. Check of het brood gaar is door er een houten stokje in te prikken. Komt dit er droog uit? Dan is je bananenbrood klaar. Toch nog wat vochtig? Zet nog 5 minuutjes in de oven.

 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken