Menu

Bananencake met Griekse yoghurt

 

Let op: deze cake is niet zomaar jouw standaardcake! Omdat we rijpe bananen gebruiken en een paar lepeltjes honing, gebruik je in totaal veel minder suiker dan je met de gemiddelde cake zou gebruiken. Daarnaast zorgt de Griekse yoghurt voor een lekker frisse toets (je bewaart deze trouwens best ook in de koelkast = tip van de dag). Ideaal dus als ontbijtje op 1 van de zalige zomerdagen!

 

Ingrediënten

(voor 1 cake)

  • 3 rijpe bananen
  • 300g Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 275g havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 el honing
  • Optioneel:  3 – 4 el pindakaas  of cacao poeder

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa.
  3. Boter een bakvorm in en stort het mengsel in de Bakvorm.
  4. Bak de cake in ongeveer 40 – 45 minuten en hou de cake tussendoor wel in de gaten dat het niet te snel gaat waardoor de bovenkant verbrand.
 
 
 
 
 
 
 
 
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken