Menu

GEVULDE AUBERGINE MET LAMSGEHAKT

Bakken, roosteren, stoven, vullen, fritureren, ... de aubergine is enorm veelzijdig en verdient de nodige aandacht! Met haar zacht witte vruchtvlees is deze groente one of a kind! Maar de aubergine heeft ook nog zoveel gezondheidsvoordelen, want deze groente voorziet je lichaam van vezels, antioxidanten, vitamine C en mangaan. Ontelbaar veel redenen dus om deze lekkere groente wat meer op je bord te laten verschijnen!

Dit receptje heb ik trouwens enkele jaren geleden in 1 van de boeken van Pascale Naessens ontdekt. Als diëtist in opleiding ben ik het misschien niet altijd eens met haar visie op voeding (meningen mogen verschillen e), maar ze heeft absolut wel een hoop geweldige receptjes in haar boeken die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen!

Ingrediënten

(voor ca. 1 persoon)

  • 1 aubergine
  • 300 gr lamsgehakt (maar "gewoon" gehakt kan ook natuurlijk! Lamsgehakt is wel net iets magerder)
  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • zeezout
  • peper

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Hol de helften een beetje uit en maak inkervingen in het vruchtvlees met een mes, maar let op dat je niet door het vel snijd.
  3. Leg de aubergine in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal voor 30 minuten in de oven.
  4. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de komijn toe en bak dit kort tot de aroma vrij komt. Voeg het gehakt toe en bak mee. Als laatste voeg je de tomatenpuree toe en meng dit door het gehakt.
  5. Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Zet de schaal nog even terug in de oven voor 10-15 minuten.
  6. Smakelijk!

Download recept

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken