GEZONDE(RE) BROODPUDDING MET BANAAN EN CHOCOLADE

GEZONDE(RE) BROODPUDDING MET BANAAN EN CHOCOLADE

Heb je enkele overrijpe bananen liggen? Nog een overschotje brood? Dan is deze broodpudding dé oplossing! Enorm vullend en rijk aan koolhydraten waardoor je veel energie opneemt voor de rest van de dag of als snack na het sporten. Wil je er echt een smulmomentje van maken? Voeg dan zeker de chocolade toe zoals ik in dit receptje gedaan heb! (maar zonder is dus ook echt wel lekker!)

 

Ingrediënten

(voor 1 klein taartje)

  • 400g overschot brood
  • 4 eieren
  • 200ml melk
  • 3-4 rijpe bananen
  • 50g chocolade-druppels, of stukjes chocolade

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de rijpe bananen in een kom en blend met een staafmixer tot een fijne puree.
  3. Doe de eieren en de melk erbij en mix goed.
  4. Snij het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  5. Doe het brood bij de bananen en meng alles goed. Laat het brood het mengsel 10 minuten absorberen.
  6. Meng alles nog even goed door en voeg nu de chocoladedruppels of gehakte chocolade toe.
  7. Doe het deeg in een bakvorm ingevet met boter en zet voor 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is.

 

TIPS

  • Hoe rijper de bananen, hoe lekkerder
  • In plaats van chocolade kan je ook noten in stukjes hakken en deze toevoegen
  • Wil je meer vezels? Gebruik dan volkoren brood

 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken