Menu

Havermout yoghurtcake met aardbeien en chocolade

 

Aardbeien ... chocolade ... cake ... alles wat je zoekt voor een lekker decadent ontbijtje op een luie zondagmorgen. Gezond? Misschien niet helemaal (hoewel er nog altijd gemiddeld veel minder suiker in zit dan in de meeste cakes) ... Mag je ervan genieten? Absoluut!

 

Ingrediënten

(voor 1 cake)

  • 100 g havermout
  • 50 g amandelmeel
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 3 el honing
  • 1 banaan
  • 6 aardbeien
  • Handje vol chocoladebrokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Snuifje zout

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de havermout, het amandelmeel, kaneel, het bakpoeder en een snuifje zout in een mengkom.
  3. Schep de yoghurt en de honing erdoor.
  4. Voeg ook de eitjes toe en roer tot een glad beslag.
  5. Pel de banaan en snij in stukjes (je kan hem ook prakken). Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij deze ook in stukjes.
  6. Schep het fruit heel voorzichtig door het beslag heen samen met de chocolade.
  7. Beboter een bakvorm en schenk het beslag in de vorm.
  8. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken