Menu

Herfstige plaattaart

 

Plaattaarten, ik ben er dol op! De bodem van bladerdeeg is op zich al super lekker en dan kan je ook nog eens enorm variëren met allerlei lekker beleg naar jouw keuze. Deze plaattaart is eentje met een lekkere herfstvibe.

 

Ingrediënten

(voor 1 grote plaattaart)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1/3 butternut pompoen
  • 100g Philadelphia smeerkaas
  • 1 grote wortel
  • 150g spekjeblokjes
  • Handje vol rucola
  • Peper
  • Gedroogde rozemarijn

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een (met bakpapier bedekte) pizzaplaat of bakplaat.
  3. Prik met een vork een beetje hier en daar in de bodem en rol ook de randen van het bladerdeeg een beetje om zodat er een dikker randje ontstaat.
  4. Schil de butternut en snij van ongeveer 1/3 heel dunne schelletjes (ik heb dit met een dunschiller gedaan) en leg deze even opzij.
  5. Schil de wortel en maak ook hier dunne schelletjes van, net als van de butternut (doe ik ook met de dunschiller)
  6. Besmeer het bladerdeeg met de philadelphia en beleg daarna random met de butternut- en wortelschelletjes.
  7. Leg hierop dan ook de spekblokjes (moet je niet vooraf bakken, deze bakken in de oven mee)
  8. Kruid het geheel af met peper en rozemarijn.
  9. Bak de plaattaart gedurende 35min in de oven.
  10. Werk na het bakken af met wat rucola.
  11. Serveer de taart lekker warm of zelfs koud met een lekkere salade of neem hem gewoon zo mee naar het werk als lunch.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken