HOMEMADE GRANOLA

HOMEMADE GRANOLA

- A good morning is when you have granola for breakfast -

Absoluut de waarheid! Granola kan je combineren met een lekkere yoghurt, een smoothiebowl of misschien gewoon met wat melk. En deze homemade versie is niet alleen super voedzaam, maar ook laag in suikers en je kan à volonté variëren naar jouw eigen smaak (voeg bijvoorbeeld nog kaneel of vanille extract toe als je dat wil)!

Ik heb dit receptje trouwens gevonden op de site van diëtiste Sara Vermeiren. Benieuwd naar welke receptjes zij verder nog heeft, check dan zeker haar site: saravermeiren.be.

Ingrediënten

(voor een volle bakplaat)

  • 300g havermout
  • 100g mengeling van noten, zaden, pitten of gedroogd fruit
  • 1 el arachideolie
  • 3 eiwitten

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng de haver, notenmengeling en gedroogd fruit door elkaar.
  3. Voeg de arachideolie aan de granola mengeling toe, voeg indien je dit wilt ook extra kruiding of zoetstof toe.
  4. Klop de 3 eiwitten op en meng deze rustig door de granola. Dit zorgt ervoor dat alles goed aan elkaar blijft kleven.
  5. Zet in de oven voor +/- 40 minuten tot alles krokant en mooi goudbruin is gekleurd. Indien het te snel kleurt, verlaag dan de temperatuur van de oven tijdens het bakken.

Download recept

Beste gebruikers, deze site slaat cookies op uw computer op.
Ze zijn bedoeld om uw webervaring te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die we gebruiken, raadpleeg dan onze Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt deze ook aanpassen. Als u weigert, wordt uw informatie niet gevolgd wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie in uw browser gebruikt om uw voorkeur te onthouden om niet te worden gevolgd.
Cookie-instellingen