HOMEMADE NAANBROOD MET TZATZIKI

HOMEMADE NAANBROOD MET TZATZIKI

Naanbrood: een geweldig bijgerechtje dat veel in de Aziatische keuken gebruikt wordt en veel varianten kent. Deze variant is niet alleen super-easy, maar ook voedzaam dankzij de volle Griekse yoghurt.

Dit receptje heb ik trouwens gevonden op de site van diëtiste Celien Rombouts. Benieuwd naar haar en haar gerechtjes? Check dan zeker ook haar site: healthyhabitscelien.be.

Ingrediënten

NAANBROOD (8 stuks):

  • 400 gr zelfrijzende bloem
  • 300 gr griekse yoghurt
  • peper en zout
  • olijfolie

TZATZIKI:

  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 200 g volle, Griekse yoghurt
  • peper en zout
  • sap van 1/2 citroen

Recept

NAANBROOD:

  1. Voeg de bloem, yoghurt, peper en zout samen.
  2. Kneed tot een soepelen beetje plakkerig deeg.
  3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elks uit tot een plat broodje, voorkom dat het blijft plakken door op bakpapier te werken.
  4. Laat een grillpan goed heet worden met een beetje olijfolie.
  5. Leg een broodje in de hete grillpan en bestrijk met een beetje olijfolie.
  6. Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.

TZATZIKI:

  1. Schil de komkommer, snij in heel kleine blokjes en pers de look
  2. Schep de yoghurt in een kom en roer de komkommer, look, peper, zout en citroensap door.

 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken