KOKOSBROOD

KOKOSBROOD

Hoe geweldig exotisch kan je je ontbijtje of snack maken als met een stukje kokosbrood? Let wel op: pas de aangegeven hoeveelheden toe, zeker de boter en eieren, want dit brood is superlekker, maar kan heel snel een beetje te droog worden.

TIP: enorm lekker (misschien wel minder exotisch) met een beetje confituur.

Ingrediënten

(Voor 1 brood)

      • 120 g kokosmeel
      • 1 kl bakpoeder
      • 6 eieren
      • Beetje zout
      • 125 g gesmolten boter
      • 150 ml amandelmelk
      • 10g zoetstof (type candarel)

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een cakevorm in.
  3. Zeef het bakpoeder en meng deze door het kokosmeel en een beetje zout.
  4. Voeg de eieren, de gesmolten boter, de amandelmelk en de zoetstof toe.
  5. Mix het geel goed door elkaar tot een glad beslag.
  6. Doe het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak in ca. 40 minuten gaar.

Tip: Zoals in elk ander brood/cake/gebak kan je natuurlijk het recept nog een beetje 'pimpen' met wat chocoladedruppels of dergelijke.

 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken