Menu

Pasta met butternutroomsaus en spekjes

 

Herst! Dat is tijd alle pompoenreceptjes boven te halen natuurlijk! En dit receptje is een geweldig feelgood receptje: weinig ingrediënten, snel klaar en lekker comfortfood voor op een frisse herfstavond. Geniet ervan!

 

Ingrediënten

(voor 2 porties)

  • 200g spirelli pasta
  • 300g butternut
  • 150ml room
  • 150g spekblokjes
  • 150g spinazie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

Recept

  1. Breng in een pot water aan de kook met wat zout en olijfolie. Kook de pasta gaar.
  2. Snij ondertussen de butternut in kleine blokjes en plaats voor 8min in de microgolf aan 600W zodat deze gaar en zacht wordt.
  3. Breng de gare butternut samen met de room in een beker en mix deze samen tot een dikke saus (is de saus te dik? Voeg wat extra room bij).
  4. Kruid de saus bij met peper en zout.
  5. Bak de spekblokjes tot zo bijna volledig gaar zijn.
  6. Voeg de spinazie mee bij de spekblokjes en roerbak tot de hoeveelheid gereduceerd is.
  7. Giet de pasta af en verdeel deze over 2 borden. Verdeel de butternutsaus over de pasta, net als de spekjes en spinazie.
  8. Smakelijk!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken