PASTATIME!

PASTATIME!

- Eat pasta! You'll run fasta! -

 

Aaaaaah pasta ❤️ ik hou van alle veel varianten: van gewone, witte pasta tot de voedzamere meergranenpasta's en volkorenpasta's. ⁠


Jammer genoeg heeft pasta de laatste jaren een heel slechte naam gekregen en wordt er in meerdere diëten aangeraden om deze lekkernij te vermijden. Onterecht jammer genoeg, want check deze voordelen:⁠

✅ Pasta bevat veel meervoudige koolhydraten (60 à 75 gram per 100 gram pasta). Die zorgen voor een trage energieopname en dus een lage bloedsuikerspiegel. Pasta is daardoor ideaal voor wie sportinspanningen moet leveren!⁠
✅ Pasta bevat ook weinig vetten en eiwitten. Voor je cholesterolgehalte hoef je ook niet te vrezen als je graag pasta eet, want pasta is vrij van cholesterol.⁠
✅ Volkorenpasta helpt je ook om aan de dagelijkse aangeraden hoeveelheden vitamine B1 en vitamine B3 te geraken. Ook magnesium, fosfor en ijzer zijn goed vertegenwoordigd in pasta!⁠

En ken je deze tips al voor de perfecte pasta??⁠

1️⃣ Gebruik een grote pan met veel water. Zo heeft je pasta voldoende plaats om te bewegen.⁠
2️⃣ Goed roeren is ook belangrijk. Zo vermijd je dat de pasta gaat kleven. Bovendien wordt hij zo gelijkmatig gaar.⁠
3️⃣ Olie toevoegen kan, maar is alleen nodig als je verse pasta kookt. Zout toevoegen moet je altijd doen.⁠
4️⃣ Giet een klein beetje van het zetmeelrijke kookwater in de saus die je gebruikt. Zo verbetert de smaak en de structuur van de saus!⁠
5️⃣ Pasta laten schrikken onder koud water is trouwens "not done"! Zo spoel je immers het zetmeel weg, en meteen ook de smaak. Schrikken is enkel goed als je de pasta in een koude salade wilt gebruiken.⁠

En wanneer plan jij je volgende pastamaaltijd in deze week? ????⁠

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken