Menu

Sorbet met Griekse yoghurt: Mango of Nectarine?

 

Desserts make everything better! En zeker een lekker sorbet op warme dagen! Deze zelfgemaakte sorbet bevat verder ook alleen de natuurlijke suikers van het fruit dat je kiest of eventueel een klein beetje honing, wat deze weer super aantrekkelijk maakt als op zoek bent naar een gezondere, koude lekkernij!

Nu alleen nog kiezen: ga je voor mango of voor nectarine?

 

Ingrediënten

'Sorbet' van mango

  • 1 rijpe mango (hoe rijper hoe zoeter)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap

 

'Sorbet' van nectarine

  • 3 à 4 rijpe nectarines
  • 2 el vloeibare honing
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap

 

Recept

  1. Snij het fruit in kleine blokjes en leg deze verspreid (niet op 1 hoopje) in de diepvries voor 4 à 5 uur.
  2. Leg de bevroren blokjes fruit in de keukenmachine en maal ze volledig fijn.
  3. Voeg alle andere ingrediënten toe en mix verder tot een fijn geheel.
  4. Consumeer meteen of leg opnieuw 2h in de diepvries om nog steviger te worden.

 

Als je de sorbet daarna nog in diepvries laat zal het geheel 1 grote blok gaan vormen. Dus in dat geval kan je best regelmatig even door de sorbet roeren om dat te voorkomen.

 
 
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken