ZALM À LA WELLINGTON

ZALM À LA WELLINGTON

I loooooove salmon! Deze vis is ook een geweldige aanvulling van een gezond eetpatroon:
Zalm is goed voor je hart, want de visvetten hebben een regulerende werking op je hartritme. Dit leidt tot een kleinere kans op een hartstilstand, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Zalm bevat trouwens ook omega 3, wat ontstekingsremmend werkt en je cholesterol kan helpen verlagen. Geniet van dit receptje!

Ingrediënten

(voor 2 porties)

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 zalmfilet (ong. 300g)
  • 150g spinazie
  • 45g paneermeel
  • 120g roomkaas (type Phyladelphia)
  • 2 kl dille
  • Peper & zout
  • 1 eigeel

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Breng de spinazie in een diepe pot met een beetje water en roerbak tot de spinazie gereduceerd is in volume.
  3. Haal de spinazie van het vuur en meng met het paneermeel en de roomkaas. Meng en voeg de dille, peper en zout toe.
  4. Meng alles verder tot een dik mengsel.
  5. Leg de zalmfilet op het bladerdeeg en kruid met peper en zout. Bedek de zalm met een dikke laag van het spinaziemengsel.
  6. Rol het bladerdeeg dicht over de zalm. Klop het eigeel los en breng dit aan over het bladerdeeg.
  7. Maak een kris-kras patroon in het dak van het bladerdeegpakketje en plaats het pakketje op een bakplaat in de oven.
  8. Bak 20-25min.

 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken